Ez a blog a családunkról szól. Néha kreatívkodva, néha csak simán írva és fotókkal illusztrálva, de mindig a CSALÁDUNKról. Köszi, hogy benéztél.
RSS

2008. április 4., péntek

Angi beteg, de már javul, Viki nem szopizik

Angi sajnos megint beteg. Már hét elején folydogált az orra, de még nem látszott, hogy csak kisebb nátha, vagy komolyabb. Kedd éjjel azonban belázasodott egy kicsit. Akkor még lehúztuk Nurofennel, de ezek után szerdán már nem vittük bölcsibe. Amikor felkelt elég nyűgi is volt, nagyon bújt. De közben meg Viki is igényelt, elaltatni képtelen voltam, háromszor is próbálkoztam, de mire elaludt volna, mindig jött Angi valamiért, és felkeltette, mikor már csak pár perc kellett volna a mély alváshoz (néha jó lenne ketté szakadni). Végül megkértem Iri mamát, hogy átmehessen Angi. Át is vittem. Hazafelé Vikivel még gyorsan bevásároltunk, aztán a munkaügyeket intéztem, mert jövő héttől kezdek dolgozni (zömében itthon, amikor meg ki kell menni, akkor Viki a Papáéknál lesz, anno Angira is Ők vigyáztak ilyen esetekben).
A mamáéknál még szerda délelőtt volt láza, aztán itthon este is. Az éjszaka sem volt egyszerű. Csütörtök reggel pedig már sírva kelt, és hányt is (a huruttól). Fel is hívtam a gyerekorvost, délutánra kaptam időpontot. Délelőtt még gyorsan elintéztem a fogorvost, meg néhány fontos dolgot, addig a lányok megint a Papáéknál voltak, ott aludtak is egyet szerencsére. Délután pedig lementünk a doktor nénihez (egész nap folyamatosan lázas volt, három óránként adtuk Neki a különböző lázcsillapítókat). A doktor néni semmit nem talált, felírt egy antibiotikumot, és azt mondta, hogy várjunk szombatig, és ha nem javul, akkor kezdjük el. Ha meg nem lesz rá szükség, akkor hétfőn mehet bölcsibe.
Azonban, mikor hazajöttünk az orvostól, megpróbáltam letenni Őket, de Angi megint sírni kezdett, megint belázasodott, és megint hányt. Addigra már Apa is hazaért, leszaladt a gyógyszertárba, kiváltotta az antibiotikumot, és úgy döntöttünk, nem várunk szombatig, hanem elkezdjük (már kétszer volt ilyen Neki, és az antibiotikum mindig pillanatok alatt csodát művelt). Ez most is segített, éjjel csak egyszer kellett csillapítani a lázát, meg egyszer hajnalban, de akkor igazából csak hőemelkedése volt, csak gondoltuk megelőzzük a nagyobb lázt. Ma reggel teljesen leizzadva ébredt (ami talán jó is ilyenkor), de egész jó volt a kedve, játszott, láza nem volt, és még jól evett is. Délelőtt azért megint letettem, most alszik. Az alvás ilyenkor nagyon jótékony.
Remélem, az antibiotikum megint gyorsan segít rajta, és Viki nem kapja el. Szegénykém mostanában annyit beteg, jöhetne már a nyár, és lehetne egy kicsit vírus/baktérium-mentes időszak. Úgy sajnálom ilyenkor Őket.
Viki meg valószínűleg nem sokáig fog már szopizni. Napközben egyre ritkább, hogy elfogadja a szopit, valahogy nem kell Neki. Éjszaka még hagyján, de pont emiatt, hogy napközben nem fogadja el, egyre kevesebb a tejem, így mostanában már éjszaka is szinte óránként kelt. Ezért tegnap éjjel kipróbáltuk, hogy kapott tápszert, és így csak kétszer kelt fel. Lehet, hogy lassan abbamarad a szopi, de nem baj, én annak is örülök, hogy idáig sikerült kihúzni. Szerencsére már gyümölcsöt meg főzeléket is egész jól eszik. Most Viki is alszik.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...