Ez a blog a családunkról szól. Néha kreatívkodva, néha csak simán írva és fotókkal illusztrálva, de mindig a CSALÁDUNKról. Köszi, hogy benéztél.
RSS

2008. december 25., csütörtök

Ajándék kekszesdoboz

András nagynénjének még az alábbi ajándékdoboz készült a lapon kívül. Benne kókuszos-zabpelyhes és duplacsokis cookies lapul felváltva. :-)
Séma és leírás: itt
Cookies receptek: itt

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ajándék óra anyukámnak

Anyukám varrónő... ezért próbáltam olyan órát készíteni Neki, ami egy kicsit ezt visszaadja stílusban. Szerintem sikerült: :-) (nekem kicsit olyan "matyós" lett)
Kellékek:
- könyvkötő karton
- rózsaszín karton (helyi hobbibolt)
- kékeszöld karton (kit klub - karton készlet)
- óra háttere (helyi hobbibolt)
- csíkos papír (kit klub - festive készlet)
- bársonypor
- papírvirágok (Rayher)
- dekorgombok (helyi hobbibolt)
- művirágok (Bricostore)
- strasszok (innen-onnan leszedett)
- fa szívecske (scrap talin Kláritól)
- bordó szalag (Aldi)

Elkészítés:
Könyvkötő kartont kivágtam, arra ment a rózsaszín karton, de nem teljes egészében, hanem csak a széle, a közepét spórolási céllal kivágtam, és később használtam fel. Erre ment a kékeszöld karton, ugyanezzel a módszerrel, hogy csak a szegély ment a közepét kimentettem. :-) Jöhetett a csíkos papír. Ezt kb. az oldal 4/5-éig engedtem csak, aztán a szélére ment egy keskeny bordó szalag (a csíkos papírt alul és felül kicsit beljebb vágtam, hogy ott már az alatta lévő rózsaszín látsszon). Kivágtam az óralap hátterének is szolgáló mintájú papírból a félköríves mintát, azt felragasztottam (úgy vágtam, hogy 5 darab virágnak adjon majd helyet). Kb. azonos távolságba a másik oldalra is ment ugyanebből a mintából egy sáv. Így adott volt a virágok helye, amiknek a közepébe hímzőcérnával befűzött dekorgombokat ragasztottam.
Középre először is került egy rózsaszín háttér három kis félkörrel az alján (hogy a szimmetria meglegyen). Az óralap hátteréhez kivágtam a négyzetet, majd a négy sarkából kiemeltem egy-egy íves darabot. Minden darabot körbekrétáztam, és a kiemeltekre nyomdáztam egy sarokmintát, amibe bársonyport szórtam. A belső óralapot pedig körberajzoltam ragasztótollal, mintha varrva lenne, és szintén bársonyporral szórtam meg.

A rózsaszín karton félköríveire került egy-egy művirág, közepükre strasszköveket ragasztottam.

Ennek a blokknak a közepére került a kép és az óraszerkezet. A számokat piros akrilfestékkel kentem le és ragasztottam.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ajándék óra sógoroméknak

Itt a Papáékéhoz hasonló elrendezéstervet követtem, de belevittem a kedvenc színemet, a kéket.... aztán a zöldessárgát meg már a háttérpapír adta:
Kellékek:
- könyvkötő karton
- háttérpapír (Rayher)
- sárga karton (Lidl)
- zöldes pausz (Lidl)
- zöld karton (Lidl)
- papírvirágok (Rayher)
- gombok
- idézet-címke (órás készlet)

Elkészítés:
Kivágtam az óraalapot a könyvkötő kartonból, arra ment a háttérpapír (halacskás). Kiválasztottam és méretre vágtam a képeket. Mindegyik alá vágtam háttérnek egy zöld kartont, hogy kicsit kiemeljem. kivágtam az óra hátlapját sárgából, de ez nagyon nem tetszett, viszont nem volt megfelelő színű kartonom. Ezért ragasztottam rá egy zöldes pauszt, ami pont olyan színűvé tompította a sárgát, mint amilyen a halacskás hátteren is van, afféle sárgászöld. Rengeteget küszködtem, mire idáig eljutottam, de aztán nagyon örültem (mondjuk meg is evett egy csomó pauszragasztómat). Jöhetett az óraszerkezethez a lyukasztás, óraszerkezet be, számok úgy, ahogy voltak felragasztva (itt úgy éreztem, nem kell festeni, mert pont jó az alapszíne). Hátravolt az idézet, és a papírvirágok. A papírvirágokat ezúttal nem miltonnal fogtam össze. Simán összeragasztottam. Aztán három gombba cérnát fűztem, mintha oda lennének varrva, és beragasztottam őket a virágok közepébe.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ajándék óra Papáéknak

Itt jött a gondolat, hogy nem feltétlenül kell nekem olyan elrendezést követnem, ahol középen van az óra...
Kellékek:
- könyvkötő karton
- háttérpapír (óra-készletből)
- barna karton (Lidl)
- "repedezett" hatású karton (Rayher)
- méregzöld akrilfesték
- bézs akrilfesték
- repesztőlakk
- papírvirágok (Rayher)
- idézet (óra készletből)
- 3D-s ragasztó
- miltonkapocs (őszi készletből)

Elkészítés:
A könyvkötő kartont méretre vágtam, arra ment a háttérpapír. Az óralapot kivágtam, alá a barna kartont, és összeragasztottam. Felragasztottam a képeket, miután a megfelelő méretre vágtam őket. Az idézetet kivágtam, alá szintén barna kartont tettem, és 3D-s ragasztóval rögzítettem. A papírvirágokat miltonnal fogtam össze, majd felragasztottam. A számokat először bézs akrillal festettem le, majd repesztőlakk ment rá, végül pedig a zöld festék.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ajándék óra tesóméknak

Tesóméknak próbáltam valami fiatalosabbat készíteni. Szilvinél láttam olyan elrendezést, hogy kis kockákból rakta össze az oldalt, gondoltam én is kipróbálom.
Kellékek:
- színes, hullámos kartonok (Lidl)
- könyvkötő karton
- háttér-papír (óra-készlet)
- feliratok (óra-készlet)
- pillangó (scrap-talin Kláritól kaptam)
- fekete chipboard-ok (óra-készletben)

Elkészítés:
A könyvkötő kartont kivágtam 30,5 x 30,5 -esre, rá ment a háttér-papír. körben felragasztottam a kis kockákat különböző színekből, rájuk vagy fotó, vagy felirat-címke, vagy a chipboard, vagy pillangó ment. A közepét üresen hagytam. Ide hődomborítottam egy mintát (a mintát egy magazinba tett dekorgumi pecsételővel pecsételtem arany tintával, és színtelen domborport domborítottam rá).
Ezután arany modellező festékkel lekentem a számokat, összszereltem az órát, felragasztottam a számokat, és kész.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ajándék óra Ildi mamának

Hmmm... 5 darab ajándék scrapbook-órát készítettem. :-) Az óraszerkezeteket az órakészlettel rendeltem (Angliából küldte Erika a kit klub keretében). A készletekhez 20x20-as karton-hátlapok voltak, de sokat nézegettük Apával, és végül arra jutottunk, hogy azt mindketten picinek tartjuk. Így vágtam könyvkötő kartonból 30,5x30,5-ös szabványméreteket, és arra építettem az órákat. És hogy miben adtuk át őket? Pizzásdobozokat kértünk, azt Apa becsomagolta csomagolópapírral, és az volt az ajándékdoboz. :-)
Az elkészítés sorrendjében fogom őket megmutatni. :-) Íme, az első, amit anyósomnak, Ildi mamának készítettem:
Kellékek:
- könyvkötő karton
- Scrap papír háttérnek (Rayher?)
- nyári készletből keretet vágtam körbe
- csillámporok
- chipboard a hercegnős készíletből
- 3D-s pillangó matrica
- kis papírvirágok (Hobbiművész)
Elkészítés:
A könyvkötő kartonra felragasztottam a háttérpapírt, aminek a virágait a megfelelő színű csillámporral emeltem ki. A három sarokba mentek a képek, amiket előtte körbevágtam. A chipboard-ot lefestettem sötétkékre, belehúztam fehérrel, és úgy ragasztottam az oldal közepébe...
a vonalát továbbpöttyöztem, mintha a pillangó repülőútja lenne, majd felragasztottam a pillangót és a kis papírvirágokat. A számokat szintén kék akrillal festettem, majd fehérrel kihúztam. A keretet a nyári készlet egyik papírjából vágtam, "feldíszítettem" a kedvenc sorminta-lyukasztómból vágott mintákkal, és 3D-s ragasztóval rögzítettem az alapra. Összeszereltem középre az órát, megmértem, hogy melyik szám pontosan hová esik, és felragasztottam a számokat is.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kézzel készített üdvözlőlapjaim az ünnepekre

Mivel már mind el van küldve és át van adva, megmutatom, hogy milyen lapokat készítettem ajándékba. Többek között ezekkel is foglalkoztam a karácsony előtti nagy készülődésben. De a java alkotásom majd csak ezután jön. :-)
Bár ezek elkészítése nagyon egyszerű, mindenhol igyekszem leírni, hogy készült, mert annyi visszajelzést kaptam már, hogy milyen jó, ha leírom (többnyire olyanoktól, akik még nem szoktak alkotni, de már szemezgetnek a hobbival, és nagyon örülnek, ha láthatják, hogy nem is olyan ördöngösség egy-egy szép dolgot létrehozni). Szóval, alkotásra fel, rajtam ne múljon, továbbra is le fogom írni, hogy mit hogyan készítettem, vagy mi annak a forrása. :-)
1. Ezt a lapot egyik ügyfelem egy kontrolling-vezetőjének készítettem (és az egész kontrolling csapatnak), akivel emberileg is nagyon jó a kapcsolatunk, szeretem Őt úgy emberként, mint együtt dolgozni.
Kellékek:
- vajszínű karton
- Lidl-s készletből világoskék papír, hópehely, szarvas, karifa, felirat és hóember kontúrmatricák
- Scrap-talin Sipike mintavágójával vágott hópelyhek
Ötlet és leírás: Hana oldalán (Köszönöm!)

2. A következőt egyik scrap-társamnak, Évának készítettem névnapja alkalmából:

Kellékek:
- Bricostore-os üdvözlőkártya-készletből egy lap
- vajszínű karton
- halványlila Lidl-s karton
Elkészítés:
Az alsó blokkhoz a karifákat domborítottam a vajszínű kartonra, amit egy halványlila alapra ragasztottam, amit előtte mintavágó ollóval vágtam körbe (ugyanígy a fenti két halványlila alapot is). A felső karifát pedig egy mintalyukasztóval készítettem, a szöveget nyomtattam a lila kartonra.
3. Ez szintén Évának készült, hisz 24-e ugye Éva-névnap is. :-)
Kellékek:
- Bricostore-os üdvözlőlap-készlet egy lapja
- szalag
- sárga és zöld Pébéo (nem tudom mi a magyar neve :-( )
- művirágból leszedett szirmok
Elkészítés:
Az alap üdvözlőlap dombormintáit kihasználva zölddel "megrajzoltam" a virág szárait. Ennek egy-egy "végpontjára" ragasztottam a virágokat, azok közepére sárga Pébéo-pötty ment. Átkötöttem egy szép kék szalaggal, és kész.

4. Másik kedves scrap-társamnak, Noénak készült ez a karácsonyi lap:
Kellékek:
- sötétkék karton (Lidl)
- kék házikós szalvéta
- Lidl-s kontúrmatricák
- fehér műanyag fenyőcske (Kláritól kaptam a scrap-talin)
- pauszpapír

Elkészítés:
Egy sötétkék kartonra simán ráragasztottam ragasztóspray-vel a szalvéta legfelső rétegét. Körbevágtam a számomra érdekes részt, majd mintavágó ollóval kivágtam néhány pauszcsíkot, amiknek a hullámos szélét fehér folyékony krétával végighúztam (Izzie-től az ötlet, köszi). A fenyőt egy kicsit feldíszítettem (arany tollal), azt is és a kontúrmatricákat is felragasztottam, és kész.

5. Noénak szülinapja is volt. :-)
Kellékek:
- bordó karton (Lidl)
- Művirág egy-egy szirma
- miltonkapcsok
- sárga Pébéo
- kis strasszok (mellrák elleni kampány egy kis szimbólumáról szedtem le)

Elkészítés:
Kivágtam a bordó kartonból a lap méretét, az elején kivágtam a három kis ablakot. A virágszirmokat összefogattam egy-egy miltonnal, majd felragasztottam őket a kis ablakokba. Körbepöttyöztem Pébéo-val, díszítettem arany színű zselés tollal, és kész is lett.

6. Karácsonyra András nagynénjének, Jutkának:
Kellékek:
- fa karácsonyfa
- zöld lap (Bricostore-os üdvözlőlap-csomag)
- vajszínű karton (Lidl)
Elkészítés:
Vajszínű karton négy sarkát kilyukasztottam mintalyukasztóval, majd körbekrétáztam. Ráragasztottam a fát, feliratoztam, és ennyi. :-)

7. Sógornőmnek (Szidinek) születésnapjára:
Kellékek:
- üdvözlőlap (Bricostore-os készletből)
- rózsaszínű szalag (úgy szedtem le valamiről :-) )
- Rayheres papírvirágok (most kaptam karira - kicsit előbb - a Papáéktól)
- miltonkapocs
Elkészítés:
A papírvirágokat (annyira imádom, olyan szép, ugye?) összefogtam egy miltonnal, felragasztottam. Alatta körbetekertem a szalaggal (mintha a szára és levele lenne) és ennyi. :-)

Sokkal több embernek tudtam volna készíteni/küldeni... de egyszerűen több időt nem tudtam szakítani az elkészítésükre, pedig így is igyekeztem a lehető legegyszerűbb és leggyorsabb technikákat választani. Talán majd jövőre. :-

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...