Ez a blog a családunkról szól. Néha kreatívkodva, néha csak simán írva és fotókkal illusztrálva, de mindig a CSALÁDUNKról. Köszi, hogy benéztél.
RSS

2009. április 28., kedd

Album Petrának Zitusról

Sógornőméknél márciusban megszületett a várva várt új kis családtag, Zitus. Itt írtam is Róla. Igazából már akkor szerettem volna Nekik egy kis ajándékot készíteni a szülés/születés alkalmából, de valahogy az időkibővítőm még mindig nem működik... szervízbe kell vinnem most már!
Na mindegy, azért nem adtam fel, és pont kapóra jött, hogy Petra szülinapja is most volt (hétvégén köszöntöttük Kikiével együtt, de erről majd még írok). Így ebből az alkalomból összeraktam egy kis Zita albumot, íme (kommentet szándékosan nem írtam sehová, csak a helyét hagytam meg. Úgy gondoltam, hogy sokkal személyesebb, ha azt az anyuka Maga írja bele a saját érzéseit megfogalmazva - ettől kicsit méginkább Magáénak érezheti):


És akkor jöjjenek a részletek:
Az album egy 15x15 cm-es album, és a scrap.hu nyári kit klubos készletéből van (akkor én kettőt rendeltem, hogy maradjon gyakorolni is. :-) ). Úgy készült az album, hogy a szemben lévő oldalak azonos színvilágúak, de a következő oldalpárhoz már nincs harmonizálva. Inkább mindig az adott oldalon szereplőkhöz próbáltam meg a színeket és mintákat igazítani.
A borítót készítettem az utolsó éjszaka, ezért erre már nem nagyon jutott időm úgy, ahogy szerettem volna. Egy szalagot kötöttem keresztbe rajta, és egyszerűen próbáltam kihasználni a Rayher papírt magát. Még annyit tettem, hogy fehérrel odanyomdáztam Zitus nevét, azt ragasztótollal átírtam, csillámoztam és lakkoztam, hogy tartós maradjon.
Itt fut át a boríton átkötött szalag, amit kicsit rögzítettem egy szívecskés miltonnal. A háttérpapír szintén egy akciós Rayher beszerzés. A fenti kis virágot szintén ennek a háttérpapírnak egy maradékából vágtam, és 3D-sen rögzítettem. A tüneményes fotót mintavágó ollóval vágtam körbe. A betűk egy régi sokfényes-giccses Bricostore-os betűkészletből van, nem kis szöszöléssel válogattam ki az azonos színű épp megfelelő betűket. :-) A "Kislány" címkét Juca készletéből nyomtattam, vágtam és 3D-sen ragasztottam. A kommentcímke pedig Yabo-s címkesablon alapján lett rajzolva, majd kivágva. Ezt körbekrétáztam, és úgy ragasztottam fel, majd az egész oldalt krétáztam.
Itt az előző háttérpapírt használtam szintén, és itt is tettem fel abból kivágott kis darabokat (bárány, babakocsi). A Zita címkét szintén Juca készletéből készítettem: az üres címkébe beírtam a nevét, úgy nyomtattam, vágtam és ragasztottam. A címkét megint Yabo sablon alapján készítettem, vágtam, krétáztam és ragasztottam. A rózsaszín virág Rayher, arra egy kis piros Krea-tippes bibés virág került. A címke megint a szívecskés miltonnal van rögzítve (asszem eredetileg ez is Rayher, de a helyi hobbiboltban vettem meg).
Anyával a kórházban, és az oldal párján már otthon. Itt egy sima Lidl-s kartont használtam háttérnek. Arra Juca készletéből nyomtattam a pöttyös papírt, aminek maradékából formalyukasztóval vágtam a kis tappancsokat. Függőlegesen került rá egy Mülleres farkasfog, ez nekem nagyon feldobta (előtte olyan semmilyennek láttam az oldalt). A virág alakú címkét szintén Juca készletéből nyomtam, a "szára" pedig scrap-bazáros pecsét. A címfeliratot a helyi hobbiboltból beszerzett mágneses pecséttel készítettem. A fenti virág pedig egy szétszedett művirág miltonkapoccsal rögzítve.
Az előző oldal párja. Csíkos-pöttyös papír Juca készíletéből, szalag a helyi hobbiboltból, farkasfog szintén Müllerből. A virágokat formalyukasztókkal vágtam, gyűrtem, ragasztottam.
Apa és lánya. :-) Háttérpapír: Rayher akciós; virágok és címke formalyukasztóval. A gomb Yabo-s, és alatta kenderzsineg van fűzve, azon lóg a címke. A csipke kit klubos, krétázva.

Itt a sarokpecsétek szintén a helyi hobbiboltból, a betűk pedig ugyanabból a mágneses készletből, amit már fent említettem. Az alsó képre egy kék gemkapoccsal egy kis darab kenderzsineget akasztottam... ezzel egy ott lógó cumit akartam szimbolizálni, mert azt nem találtam sajnos.
Zitus a büszke bátyóval. :-) Itt szándékosan próbáltam játékos és nem lányos hátteret találni. A fotók alá a címkénél is használt (Rayher) papírból tettem, megtépkedtem a szélét, és krétáztam. A kapcsos zárójel Yabo-s. A címkecsíkok formalyukasztóval készültek, és krétáztam a szélét. A kulcsos miltonok alatt lévő címke szintén formalyukasztó. A zárral és a kulccsal az összetartozást próbáltam szimbolizálni. A kiselefántot a háttérpapír maradékából vágtam, és 3D-sen ragasztottam.
A felhasznált szalag szintén maradék a nyári kit klubos készletből. A címkék pedig szintén Yabo-s címkék. :-) Az alsó címkére itt is scrap-bazáros pecsét került kommentnek (utólag ezt jobb lett volna inkább a komment alakjára körbevágni).
Ez pedig egy utolsó oldal, amin egyben látszik a család.
Az oldal után került még egy akrill blokk, hogy védje a fotót.

Hát, ennyi. Ettől a művemtől most annyira nem vagyok elégedett... sokkal szebbre is lehetett volna. De időre kész kellett lennem, és későn tudtam nekiállni, alkotni meg nagyon nehéz gyorsan. Nem baj, mert az ünnepeltnek és családjának tetszett, és azt hiszem, ez a legfontosabb!

Petrának még egyszer nagyon boldog szülinapot kívánunk. :-)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...