Ez a blog a családunkról szól. Néha kreatívkodva, néha csak simán írva és fotókkal illusztrálva, de mindig a CSALÁDUNKról. Köszi, hogy benéztél.
RSS

2009. február 17., kedd

Egy jó, egy aranyos és egy vicces

1. Jó:
Ma tudtam meg, hogy tesómék babát várnak! Jipijáééééé!

2. Aranyos - Vikici táncolt este:




3. Vicces:
Apa szokott időnként írogatni - általában értelmes dolgokat. :-) Ezúttal egy kicsit rendhagyó lett, dehát a téma mindenki életében napi szinten ott van - rmélhetőleg... :-) Mindennkinek vannak olyan pillanatai, amikor morbid dolgokat "alkot", Apának most ilyen volt, én jót nevettem. Ugyanis azt láttam, hogy nagy gondolkodó fejjel sietve szalad a jegyzetfüzetért, azt gondoltam, valami mást ír, de hogy ír, azt tudtam. Mikor megmutatta, hangos röhögésben törtem ki... (akit megbotránkoztat, attól elnézést, engem nem.).

Valami

Valami bújkál bennem...
Valami rossz, valami idegen...
Valami sötét, bűzös,
Valami, ami kikívánkozik.
Valami romlott, e világra való
Valami csúf, valami undorító.
Mely riaszt, s jobb, ha kint van
S elnyeli az örök sötétség
Honnan nem szabadulhat...
Irány a wc, ihletem van!

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Frankó blog díj

Évától kaptam ezt a díjat. Nagyon megtisztelő, köszönöm szépen! :-)

A díjhoz tartozik egy vallomássorozat is: öt függőségemet kell beismernem (ezzel a Zsuzsinak még fennálló tartozásom is letudom, ugye Zsuzsi?):

1. Családom: Ők az életem! Nincs ezen mit magyarázni.
2. Alkotás (scrap): leginkább a hagyományos változata tud már kikapcsolni, a digit mostanában egyre nehezebben "érzem".
3. Csoki: jaj, nagyon imádom :-)) De nem is zavar, mert hogy zavarhatna egy olyan függőség, ami jó? Bár időnként - például most is - megvonom magamtól, de azért még a fogyókúrák alatt is igyekszem úgy csinálni, hogy legalább reggel ehessek. Azt ugyanis képes vagyok akár hajnali 4-kor is! És pár napig még csak-csak elvagyok nélküle, de aztán kész, idegbeteg leszek. Egyébként a hasonló függőséggel élőknek megnyugtatásul elmondom, hogy én már fogytam le 25 kg-ot is úgy, hogy MELLETTE ETTEM CSOKIT! Szóval, nem kell lemondani róla!
4. Internet: az a baj vele, hogy már minden fent van, így nagyon nehéz felállni mellőle...
5. kávé: naponta 4-6 lemegy... de kell!
+1: munkám: tudom, hogy ez sokaknak furcsán hangzik, de én nagyon szeretem az enyémet.

Meg kell neveznem öt személyt, akiknek továbbadom a díjat: én viszont ezt nem teszem meg. Nem azért, mert renitens vagyok, hanem azért, mert azoknál már járt, akiknek adnám. Csak azért meg nem írok ide 5 nevet, mert az a feladat... sorry.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ajándék falidísz

Ezt még nem mutattam meg itt, mert Éva kapta, és ugye Ők szombaton voltak nálunk, akkor adtuk át:


Ez egy olyan falidísz, amit időnként megfordíthat, ha már megunta egy felét. :-)







Hozzávalók:
- Baumax tapétaosztályáról ingyen elhozható tapétaminták (hátterek) :-)
- rossz cd-k
- színes kartonok (Lidl)
- zsugorfólia
- formalyukasztó
- maradék szalagok
- papírvirágok (Rayher és sk)
- miltonkapcsok (Rayher)
- wordart-ok (Juca)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Betegség

Mivel visszafelé írom most az elmúlt pár napunkat, a heti rossz eseményünk csak most jön: megint betegek a lányok. :-(( Ez egyszerűen már félelmetes. Vasárnap este már teljesen magamat ostoroztam, hogy tuti, valamit nem csinálunk jól, hogy ennyit betegek. Aztán rájöttem, hogy legutóbb az antibé után (egy hete volt csupán :-( ) elfelejtettem adni Nekik a Pro Gastro Kidet (bélbolyhokat újraépíti, hasonló, mint a Nurofen, de szerintem jobb). Annyira a vitaminokra és egyéb immunerősítőkre koncentráltunk, hogy pont ez kimaradt, pedig még mondtam is Apának, hogy ha lemegy az antibé-kúra, akkor el ne felejtsük. Na, innentől kezdve már okot is találtam az önostorozásra...
Hétfőn levittem a lányokat a dokinénihez. Elég durva állapotban vannak (persze éjjel is láz és egyebek), Anginak gennyes a jobb oldali mandulája, tüszős mandulagyulladás. Legutóbb az Ospen 400-at kapta (ugye, alig egy hete), ami állítólag pont a legjobb a tüszős mandulára... a doktornéni közölte, hogy ez minden irodalmi adatot meghazudtol, hogy azután valakinek ez legyen a baja. :-( Így most másik gyógyszert kapott (Aktil Duo).
Vikinek pedig tiszta hurut a tüdeje, Ő Amoxicillint kapott. :-( (Hétvégén kezdett el hörögni meg taknyolni, még csak nem is az, hogy vártunk volna az orvoshoz menéssel, egész héten tünetmentes volt.)

Meggyóntam a doktornéninek, hogy szerintem én vagyok a hibás a Pro Gastro Kid miatt... és azt mondta, hogy sajnos ez azon nem múlik, ugyanis 50-féle vírus kering most. :-( Azért egy kicsit jó volt a lelkemnek, hogy nem az én figyelmetlenségem miatt betegek a lányok, talán mégsem vagyok annyira rossz anya. :-O Leckének pedig jó nekem, hogy jobban oda kell figyelni!

Az azért akkor is kétségbeejtő, hogy ennyit betegek. És milyen a sors, pont most tudtuk meg egy ismerősről, hogy mágnesterápiával és talpmasszázzsal foglalkozik. A mágnesterápia nagyon jó a gyerekek immunrendszerére is, ezt hallottam. El is döntöttük, hogy kezeltetni fogjuk a lányokat hetente egyszer-kétszer, hátha akkor kevesebbet lesznek betegek (tegnap már voltunk is egy próbakezelésen).

Egyelőre azóta sem túl jó az állapotuk, azaz eléggé rabszodikus. Ma például délelőtt nagyon jól voltak, annyira, hogy együtt játszottak, én meg mivel dolgozni azért a ricsaj mellett mégsem tudok, a konyhában a pulton alkottam, mikor már végeztem a házimunkával. :-) Így Őket is szemmel tudtam tartani, de mégsem töltöttem tétlenül az időt. :-) Ha kész lesz, majd megmutatom. ;-)
Délután alvás után viszont mindketten lázasan keltek fel, és nagyon nyűgösen. Szóval még nagyon labilis ez az állapot. :-(

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...