Ez a blog a családunkról szól. Néha kreatívkodva, néha csak simán írva és fotókkal illusztrálva, de mindig a CSALÁDUNKról. Köszi, hogy benéztél.
RSS

2009. június 29., hétfő

Guest CT

Még egy jó dolog történt velem a napokban. Laruie-tól kaptam egy levelet. Fura volt, mert a levél tartalma olyan volt, mintha nem ez lenne az első levele... visszakérdeztem. És tényleg, kiderült, hogy már írt nekem csak valamiért nem láttam (naponta millió levelet kapok, lehet, hogy megjött, csak elsiklottam felette). Nos, bemásolta mit is írt, és kiderült, hogy az előzőekben vendég CT tagnak hívott meg.

Nagyon megtisztelőnek éreztem, és elismerésnek. Aznap madarat lehetett velem fogatni. :-)

(Azoknak az olvasóimnak, akik nem szkrepperek, leírom mi a CT-tagság: CT=creative team. Vannak a "piacon" ingyenes és fizetős digitális készletek, amiket használunk ezekhez az oldalakhoz, amiket készítünk. Én csak ingyenes készletből szoktam dolgozni, de a fizetős nyilván színvonalasbb is általában. Olyan designerek, akik pénzért megvehető digitális készleteket készítenek, kreatív tagokat gyűjtenek Maguk köré . Minden egyes új készlet elkészültekor azt ingyen elküldik ezeknek a tagoknak, akik készítenek belőle oldalakat, azt felteszik a blogjukra és még néhány galériába, és ezzel reklámozzák a készleteket.
Én tehát Laurie készleteiből fogok oldalakat készíteni. Az pedig, ha valaki a Te munkáddal akarja reklámozni Magát, mindenképpen elismerés. Így ráadásul ingyen jutok az Ő fizetős készleteihez, ez sem utolsó szempont .)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Más szemmel

Annyit meséltem már a szemműtétemről... és akkor terveztem, hogy fog készülni egy minialbum belőle. Hát, elkészült.
Az azért hozzátartozik az igazsághoz, hogy ez volt az az alkotásom, aminek a közepén olyan holtpontra jutottam, hogy letargiámban nagyon komolyan elgondolkodtam, hogy abbahagyom, de nem csak az albumot, hanem az egész szkreppelést, egy életre. :-( Aztán másnapra átestem ezen a nagy szóval mondott "alkotói válságon", és feledésbe merült a kudarcélmény.

Végül ez lett belőle:


A minialbum Yabo virág alakú minialbum-alapra, és szinte csak a scrap.hu madaras készletével készült. Ahol mást is használtam, ott a részletképeknél ki fogom emelni.

Az egyes oldalak részleteiben:
Perverz módon nekem ez az ütős borító tetszik. :-) A bordó kartont kivágtam, körbekrétáztam. A betűket pecsételtem fehér krétával, arra színtelen domborport szórtam és hőlégfúvóval domborítottam. Mivel nekem így nem volt elég élénk, utána a domborított betűket még átírtam fehér kerámiatollal. Végül formalyukasztóval lyukasztottam kis kerek formára őket. A szemet kivágtam, felragasztottam, köré mentek a betűk. A kis virágot (Simontól) összefirkáltam, és szintén a scrap.hu-n előfizetett muffinos kit-ben lévő miltonnal rögzítettem. A madárka a készletben lévő papírról lett kivágva, csőréből a bubik gyöngyházfényű folyékony gyöngyök.
Itt a szöveget nyomtattam, a strasszok Simontól. Minden más a készletből.
A széllyukasztót a helyi hobbiboltban vettem. Az indák (volt) scrapbazárból.
Kihasználva a papír adta mintát, lyukasztottam néhányat (még mielőtt felragasztottam), azon körbefűztem narancs kenderzsineget úgy, hogy az előre kinyomtatott kommentet is belefűztem. A zsineg végeit egy kis öntapadós pillangó "fogja össze".
Itt egy kicsit játszottam a fotóval. A szíves rész a mintás papír része. A középső szívecskét kivágtam, ablakként használtam, alá tettem a fotót. Mellé külön - zöld alapra nyomtatva - kitettem ugyanezt a fotót egy kis kerettel megbolondítva. Közéjük függőlegesen ment egy szalag (szintén a készlet része).
A virágot formalyukasztókkal készítettem a készlet papírjaiból. A dátumot dátumbélyegzővel nyomtam rá, és ez is kapott egy kis pillangót.
A műtő felirat és fölötte a táblácska fotóból van kivágva (tényleg ez és így volt kiírva az ajtóra). ha a kis rögzítőket lehajtjuk, felnyitható a középső zöld rész:
A fotó itt található - itt már le volt ragasztva az egyik szemem, készen álltak a kezdésre.
A pillangót stencilen át akril festékkel festettem. A keret szintén Rayher. A kommentcímkét kicsit "összemaszatoltam" arany tintapárnával.
Itt már maradék papírokat használtam. A narancssárgát nem ragasztottam fel teljesen, hanem hagytam alatta egy sávot, hogy beférjen a kommentcímke, amire egy kenderzsineget kötöttem, hogy könnyen behúzható legyen. Kapott még a narancssárga rész egy hődomborított pecsétet (anyák napi készletből), és néhány Yabo-s gombot, amikbe előzőleg szintén kenderzsinegeket fűztem.
Ilyen kihúzva:
Kellett egy oldal a kontroll eredményeknek is:
Itt a háttérre először pecsételtem scrapbazáros pecséttel. Utána a virágszirmok kaptak egy-egy körömmatricát. Arra ment a készletben lévő akril alapon csillogós virágokat tartalmazó réteg, majd mindezek tetejére a grafikon. Ezt fotósarkokkal rögzítettem, hogy mindig aktualizálhassam, ha meglesz egy újabb kontroll.
Szintén maradékokból! Plusz egy kis strassz, meg egy-két szemecske. :-) Ha már szemes album. :-D
Ez szintén stencil, majd színtelen hődomborítás, majd fehér kerámiatoll.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Újabb blog-díj!

Nem jutottam ide most egy ideig, pedig több mindent is szeretnék: egyrészt kaptam megint egy díjat Kláritól, Oslitól és Csutitól is. Nagyon jól esett, köszönöm lányok!

Az alábbi szabályokat kell betartani:


- Tedd ki a díjat a blogodra!

- Linkeld be azt, akitől kaptad!

- Nevezz meg legalább 7 blogot!

- Hagyj üzenetet a díjazottaidnak!


Körülnéztem, és akiknek én adnám, már mindenkinél járt a díj. Szóval, ha nem baj, én itt most megakasztom. :-)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...