Ez a blog a családunkról szól. Néha kreatívkodva, néha csak simán írva és fotókkal illusztrálva, de mindig a CSALÁDUNKról. Köszi, hogy benéztél.
RSS

2009. február 1., vasárnap

2008-as sikereink

Ezt az oldalt Tina Tündérliget kihívására készítettem. Az alábbiakban Tinának írt levelemet másolom be, mert ide is azt írnám:

"Na, csak sikerült úgy szerveznem, hogy tegnap éjjel (mikor épp tudtak aludni a lányok) elkészítettem az én oldalamat. Amikor kiírtad a kiírást, nagyon bennem maradt, hogy írtad, hogy készíthetjük a gyerekek nevében is, stb. Azóta ez nem hagyott nyugodni, tuti volt, hogy én ilyen közös oldalt fogok készíteni… és az is, hogy beindítottál egy folyamatot bennem: én az ún. eseményeinkről digi oldalt készítek, és terveim szerint ezekből minden évről lesz egy digi album, így pld. lesz egy 2008-as albumom is, aminek ez nagyon király záró oldala lesz! És minden éves albumhoz lesz egy ilyen. Hogy jövőre könnyebb legyen összeszedni, most már nyitottam is egy word-öt, ahová gyűjtöm az idei sikereinket is családtagonként (mert bizony, már most is vannak ám!!! :-) ), és így jövőre majd nem kell agyalni, meg tuti nem marad ki semmi.

Még valamit szeretnék elmesélni Neked: már kb. két hete kértem a férjem, hogy írja össze nekem a sikereit, mert oké, hogy a lányokét én szedem össze, de az Övét azért csak jobban tudja Ő… persze, ez mindig elmaradt, ami azért nagy részben köszönhető a zsufi napjainknak is. Tegnap este megint kértem, hogy MOST írja már össze, mert készíteném az oldalt, erre elbagatelizálta, hogy ugyan, mifféle sikere volt Neki, stb. Na, gondoltam mindegy, akkor összeszedem én. Össze is szedtem néhányat, és csakazértsem hagytam békén, felolvastam Neki. Mindre visszakérdezett vigyorogva, hogy „igen?”, látszott, hogy abszolút nem veszi komolyan ezt az egészet… aztán elment zuhanyozni, addigra én már elkészültem az oldallal. Visszajött, megölelt, és közölte, hogy gondolkodott, és Számára az a legnagyobb siker 2008-ra és minden eddigi közös évünkre, hogy ha nagy ritkán kenyértörésre is kerül a sor közöttünk, akkor Ő mindig azt érzi, hogy ha engem elveszítene, abba beleőrülne!!! És EZT írjam bele!!! Akkor már kész voltam, újra meg kellett nyitni és módosítani… de talán sejted, hogy ezt egy cseppet sem bántam! :-) Ehhez tudni kell, azt is, hogy az én férjem olyan büszke fajta, és ritkán nyílik így meg érzelmileg, ettől még különlegesebb érzés volt. Tudom, hogy nagyon szeret, de az, ha kimondják, valahogy extra érzés.

Ha nem lett volna a kihívásod, egy ilyen érzéssel kevesebb lenne most nekem! Köszönöm. ;-)"


Készlet: Tempusfugit - Sweet Valentine
*Tündérliget kihívás
*Tempusfugit kihívás

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Üdvözlőlap Zotyinak

Azt hiszem, ezt még nem mutattam. :-) Zotyinak készítettem szülinapjára ezt az üdvözlőlapot.
Hozzávalók:
Lidl kartonok
Zsugorfólia
Kenderzsineg
Gomb
Kavics
Talin Sipike lyukasztójával lyukasztott napocska. :-)

A technikáról gondolom túl sokat nem kéne írnom, mert eléggé adja magát, de azért nagy vonalakban, meg kicsit a zsugorkáról, az nem biztos, hogy mindenkinek annyira közismert:
A 10-ezreseket szkennelés után pauszra nyomtattam, feltekertem, hullámkartonból kis téglalapokat vágtam, lyukasztottam, a kenderzsinegeket átfűztem rajta, majd a bankjegyeket belekötöttem. Tetejükre mentek a díszek (középre kavics, két szélére formalyukasztott sárga napocska, rá kenderzsineggel fűzött gombok). Alá a fekete és narancs kartonok, mindez összeragasztva.

A "boldog szülinapot" felirat zsugorfóliával készült. Lényege, hogy egy nagy fóliára felírtam alkoholos filccel a szöveget, majd be a sütőbe (nem légkeverés, hanem alul-felül sütés, 130 fok, és kb. 10 perc, de közben figyeltem), összezsugorodott kb. negyedére, és ilyen lett. Jó, mi? Lyukat elfelejtettem bele vágni, így ragasztanom kellett, ami nem annyira szép és tartós (egyszer már le is esett). Ez most még nem olyan szép, de ez afféle első zsugorkás próbám volt... nagyon tetszik, úgyhogy lesz még ilyen alkotásom. :-)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mik történtek, míg nem jöttem...

Hú, nagyon régen nem voltam már... nem hanyagságból, hanem nagyon összejöttek a dolgok.

A gyerekek nagyon betegek
(már jó ideje, és még mindig, bár Angi már talán javul, de Vikinek még az éjjel is 40 fokos láza volt). :-( Valszeg kikaptuk az influenzát. Most már antibiotikumot is kapnak, meg van egy kórházi beutalónk is, de reméljük, arra nem lesz szükség (bár az éjjel nagyon határán voltam, hogy bevigyem Vikit, aztán lebeszéltem egyelőre magam róla... ez már a második ilyen pont volt, hogy úgy éreztem, talán be kéne vinnem, nehogy nagyobb baj legyen... de még maradt reményem, hogy mi is át tudjuk segíteni, így adtam még egy kis esélyt Neki, főleg, mert nem akarom, hogy a kórházban még betegebb legyen.) Doktornéninél kétszer is voltunk, és hétfőn újra konzultálunk, reméljük a legjobbakat.
Ilyen elesettek most egy jó ideje, itt nem alszanak, csak pihegnek (kivéve, mikor jobban vannak a gyógyszerektől): :-(
Közben Vikici hétfőn kezdené a bölcsit, de nyilván ez így csúszni fog, ezzel az én éjszakai munkám is tovább tart még egy kicsit, de ha eddig bírtam, most már fél lábon is... bár most valahogy már nehezebb ezt elfogadnom, eddig valahogy természetes volt. De mikor az ember már látja a reménysugarat, hogy kicsit könnyebb lehet, és este pihenhet éjszaka meg aludhat mint mások, akkor valahogy sokkal nagyobb csalódás, ha ez csúszik, és egyelőre mégsem lesz könnyebb. De nyilván itt nem az én önző érdekeim és kényelmem számítanak, hanem a gyerekek, szóval kicsit még kénytelen leszek kitartani. :-)

Munkaügyeim
is voltak... a mostani helyemen úgy éreztem, hogy már kevés amit keresek (a költségeinkhez is és a tapasztalatomhoz is, ami 9 év, illetve azért a két diplomám+ mérlegképesem is számítson valamelyest, ha már megvannak...), és kaptam ajánlatot máshonnan, majd keresgéltem ismerősök körében, és még több ajánlat lett. De mivel korrekt akartam lenni (és nyilván a szívem ide húz továbbra is), beszéltem a mostani munkahelyemmel. Minden juttatásom teljesen át lett alakítva egy abszolút új koncepció szerint, ami nekem nagyon jó lenne így (és továbbra is itthonról dolgozhatnék, ami nekem óriási dolog). Már csak az ügyvezetőnek kell erre rábólintani, és akkor szó sincs elmenetelről... de Benne is reménykedek, mert Ő is felhívott, hogy miért akarok elmenni, szóval ezek szerint Neki is fontos vagyok, remélem elfogadja, amit a főnökömmel megbeszéltünk (végül is kifizetni ugye Neki kell). :-) Ehhez kérek szépen egy kis drukkot. :-) Na, ez is elvette kicsit a szabad perceimet, meg persze nem kevés izgalmat is okozott (okoz még most is, amíg ki nem lesz mondva a végleges állapot).

Közben ünnepeltünk is, Zotyi 35 éves lett (sógorom). Erről majd lesznek külön bejegyzések, talán már kezdem kicsit utolérni magam... rajta vagyok.

Fogytam 5 kg-ot 2 hét alatt... jipijáéééé!!! :-)) Kezdetnek nem rossz!

Most éppen alszanak a csibék, egyéb dolgok is félretéve, szóval van egy kis időm írogatni (ja, és tegnap éjjel is alkottam valamit gyorsan, ha még belefér, azt is megmutatom).

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...