Ez a blog a családunkról szól. Néha kreatívkodva, néha csak simán írva és fotókkal illusztrálva, de mindig a CSALÁDUNKról. Köszi, hogy benéztél.
RSS

2009. november 19., csütörtök

2008 Ősz - Minialbum

Na nem, nem elírás a cím... ez még tényleg a 2008-as, lassan egy éve készül, mindig félretéve valamiért... de most már végre kééééssszzz! Juhhéj!
Akkor bele is vágok a mutatásba és leírásba:




És akkor jöjjenek a részletek:

A borító. A betűket Paperfellow tavalyi nyomtatható őszi betűkészletéből nyomtattam, vágtam, kicsit fehér krétával bekentem, hogy jobban kiemelkedjen, és fekete alkoholos filccel körberajzoltam, majd ragasztottam.
A levél úgy készült, hogy az alap papírra pecsételtem a kedvenc írásos pecsétemmel bordóval, majd mintavágóval kivágtam a levelet. A háttérpapír még a tavaly őszi SBK kitből van.

Háttérpapír (és egyébként az album nagy részére igaz ez, szóval a továbbiakban csak a kivételeket fogom írni) szintén tavaly őszi SBK készlet. Itt nincs semmi extra, fotót vágtam, krétáztam, ragasztottam, kézzel írtam a körív mentén kommentet.

Majdnem ua., mint az előző oldalon, csak itt a fotót 3D-sen ragasztottam.

A Yabo-s címkén átfűztem egy kenderzsineget, azt aláragasztottam a háttér alá (illetve a másik oldalra, mert ott a 3D-től úgysem látszik). A fotót úgy ragasztottam le, hogy aláférjen egy kis boríték, benne a kommentemmel.

Itt először a fotót ragasztottam, majd mellé hődomborítással bordó színnel nyomtam egy Rayher-es pecsétet (ezt nem annyira kellett volna, mert a hőlégfúvótól kicsit a fotó széle is megolvadt, de még időben abbahagytam. :-P ). A betűk kis fa betűk, Éva szerezte nekem Vácról.

Csupamaradék oldal. :-) Amikor lehet, igyekszem maradék papírokat felhasználni. Itt is ez történt. Gombok azt hisze Yabo (vagy tavalyi őszi SBK kit?). Címkét vágtam a címkelyukasztómmal. :-) Milton a Rayherből. :-)

A másik oldal maradékok felhasználásával. A madárka például úgy, hogy volt egy hődomborításom a Scrapbazáros madárkás bélyegzővel, amiből akkor csak kis köröket vágtam ki. A maradékból most kivágtam egy madárkát. Kapott foly.gyöngy szemecskéket és ágacskát hozzá.

 
Idei SBK készlet (tán júliusi?) és egy régebbiből a kis chipboard. A vízcseppeket imádom!!! Olyan kár, hogy nem lehet már beszerezni belőle, de nagyon takarékosan bánok velük. A kontúrmatrica nem tudom már honnan, ezer éve rakosgatom...

Lidl-s háttérpapír, és megint a vízcseppecskék. :-)

A bélyegzőt még tavaly kaptuk a nyári scrap.hu talin. Más extra nincs. Vágás, tépés, krétázás, ragasztás.

A levélkét szerintem valakinek valamilyen lyukasztójával készítettem. :-) A betűket pedig a nyári scrap-táborban nyertem. :-)

Semmi extra: Vágás, ragasztás, írás, krétázás, SBK őszi kit, maradékok.

Itt maximum annyi átlagtól eltérő van, hogy a fotó aljából levágtam, és az külön felragasztottam kicsit eltolva (Angi lábát).

Az nem tudom mennyire jön le a képről, de itt Viki kezében egy kis művirágból levágott darabka van (úgy ragasztottam oda, csak kettészedtem, hogy úgy tűnjön, mintha tényleg a kezében lenne). A levelek mintavágóval vannak vágva.

A kedvencem! Semmi technika nincs benne, de a fotó olyan szép szerintem. :-)

Ezt is nagyon szeretem. Alulra ment egy háttér, majd a fölsőből kivágtam ezt a körmintát, közepére ment a szarvas bélyegezve, és hődomborítva. Kevésbé látszott, mint szerettem volna, ezért gondoltam kicsit kiemelem, megmaszatoltam fehérrel - ezt nem kellett volna. Na de azért így is szeretem.

Hát, ennyi volt. :-)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Első nap az oviban

Ezt még a legutóbbi scrap.hu talin készítettem, csak azóta még nem került fel.


Az eper elkészítésének ötlete innen. A betűk régi és mostani SBK készletből. A nyomdát Szilvitől kaptam kölcsön, csak a nevet cseréltem benne :-D (ahhoz a betűket meg Jovitól kaptam. :-) ) Papírok... khmm... nemtom, már olyan régiek voltak... valszeg rayher a háttér, a kisebb meg szintén régebbi készlet?

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Douce Melodie (CT) és baráti szülinap

Megint egy nagyszerű KDesigns collaboration készletet mutatok Nektek, ami ráadásul most ingyen letölthető a Digiscrapbooking.ch oldaláról:

Az én mintaoldalam vele:

Az oldalhoz felhasználtam még Noncsi wordart-ját (nagyon szeretem őket, időnként elő-előveszek egyet. :-) ) Az oldalon egyébként Angi szerepel a barátaink ikerfiainak egyikével. Azóta már tisztáztuk, hogy Ő melyikük, de megint elfelejtettem. :-) Vagy Marci, vagy Peti. :-D De végül is egy a lényeg: tüneményesek együtt. :-D
A kép egyébként a lányok baráti szülinapján készült, amiről még azóta sem volt érkezésem mesélni... nagyon jól sikerült, két baráti család jött el, akikkel minden évben megtartjuk (összevonva) a két lány szülinapját. Egyik családnál 1 kislány van még - Kíra - a másiknál pedig az ikerfiúk. Akiket szégyen szemre még mindig csak ritkán tudok eltalálni, de ez biztos fog alakulni. :-) Így összesen volt 5 gyerek és hat felnőtt. Jó buli volt, néhány kép:




Ja, és ugyanezen a hétvégén voltunk cirkuszban is!!! Annyira fantasztikusan jó volt, még én is hihetetlenül élveztem. De arról inkább majd egy oldallal mesélek. :-)

További szép napot (jövök még, mert rengeteg a pótolnivalóm).

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...