Ez a blog a családunkról szól. Néha kreatívkodva, néha csak simán írva és fotókkal illusztrálva, de mindig a CSALÁDUNKról. Köszi, hogy benéztél.
RSS

2008. december 6., szombat

Az első családi karácsonyunk

Általában úgy készítek egy oldalt, hogy néhány percig oda tudok ülni az asztalhoz, akkor valamit csinálok, aztán fel kell állnom, mert vagy felkelt a gyerek, vagy főzni, mosni, takarítani kell, vagy lefutott az épp aktuális makró, vagy akármi... Ennél az oldalnál különösen jól működött ez a módszerem, mert sok olyan kiegészítő van rajta, amit saját kezűleg készítettem és nem vettem... ezeknek idő kellett kitalálni, kikísérletezni, megkreálni, száradni hagyni... Nem beszélve arról, hogy rájöttem, hogy ez nem is rossz, hogy csak így tudok alkotni, és nincs egybefüggően sok időm eléülni és egyből készre csinálni egy oldalt. Ugyanis a köztes időkben nagyon sokszor jönnek új ötleteim, mert van időm "megemészteni" agyilag azt, ami már kész, és ami lehet belőle.
Az oldal 2005 karácsonyáról készült, ekkor volt Angi alig egy hónapos, és ez volt az első igazi CSALÁDI karácsonyunk. Mióta a gyerekek megvannak, ez az ünnep is annyira más értelmezést nyert! Előtte már kezdett számomra elfásult felesleges felhajtássá válni... most már nem így érzem, élvezem a gyerekek szemében az izgatott csillogást, a csodálkozást és az örömöt. Ez a legnagyobb ajándék egy szülő számára. Meg kellett örökítenem azt az évet, amikor ez elkezdődött ebben a minőségében:
Az oldal egy vajszínű kartonra került, amire "csipkének" körben papír-tortacsipkét ragasztottam. Erre ment felül a Lidl-s domborított fehér papír, alul pedig a szintén Lidl-s arany karton. A fehéret arannyal, az aranyat pedig fehérrel krétáztam. A kettő "választékára" került egy bordó és egy arany papírszalag, amit a Lidl-s karácsonyi barkács-csomagban találtam (igazából a quilling technikához volt benne, de azt én (még!) nem űzöm, így használtam belőle erre a célra). Az arany papírcsíkra ragasztottam még egy keskeny bordó szalagot is, ez már tényleg szalag, és az Aldis szalagcsomagból van. Ezt nem csak a belső kartonok-, hanem a teljes külső karton szélességében ragasztottam fel.
Ezután jöhetett a fotó, amit "körbekereteztem" egy helyi kreatív boltban vásárolt (amúgy még szülinapomra tesóméktól kapott) karácsonyi öntapadós készlet egy díszes hullámcsíkjával. Ennek a bal alsó sarkára szintén a készletből ragasztottam egy kis díszt (a jobb oldalát ld. lejjebb).
És akkor a betűk:
"ELSŐ" szó:
Nagyon régen szerettem volna már kipróbálni Mesi technikáját... bár crystal touch nevű ragasztót azóta sem kaptam, de sikeresen mindenhol vadásztam (ahogy könyvkötő kartont is), és Sipike ötlete nyomán Ágika volt olyan rendes, hogy ehhez hasonlót beszerzett nekem a Rayherből. Szerintem ez nem ugyanolyan, de egész jól bevált a techinkához: A betűket PS-ben megírtam (Bonnet betűtípus), majd kinyomtattam egy sima papírra és indigóval átrajzoltam a könyvkötő kartonra (amit végül Vácon sikerült venni). Miután kivágtam, az újonnan szerzett 3D-s átlátszóra száradó ragasztóval mindegyiket jó vastagon beragasztóztam. Hát, nekem egy nap kellett, mire megszáradt.... Másnap a "havas" részeket hópasztával festettem meg, a többit pedig piros-, illetve arany akril/modellfestékekkel, valamint az arany részekre szórtam egy kis fehér csillámport... ezekkel a betűkkel elment egy-két nap, de megérte, mert nagyon szeretem őket.
"karácsonyod" szó:
PC Snowballs betűtípussal feketén rányomtattam a bordó kartonra, és körbevágtam, majd ragasztottam.
Comment:
Fekete domború filccel kézzel írtam.
Dátum:
Dátumbélyegzővel készült (ez nem sikerült túl tisztára, igazából 2005.12.26-nak kéne lennie, de kicsit elmosódott).
Az angyalkát a talin Sipike angyalkás formalyukasztójával készítettem, és a mögötte lévő kis csillagokat arany porcelántollal rajzoltam úgy, hogy valójában a kis dombormintákat színeztem kis a domború papíron.
Ez is egy sk. kiegészítőm. A mintát bélyegeztem egy 75 Ft-os dekorgumi bélyegzővel, átlátszó domborító-ragasztóba mártva. Aztán átlátszó domborport szórtam rá és az új hőlégfúvómmal megolvasztottam. Ezután több színnel krétáztam, majd körbevágtam és 3D-sen felragasztottam.
A kis virágok Bricostore-ból vannak, a közepébe pedig kis strasszokat ragasztottam, amiket egy hosszú ujjú polomból szedtem ki, mondván, hogy nem olyan fontosak azok oda... bezzeg ide! :-) A poló ettől kicsit csúnyább lett, játszós lett belőle... :-)
A kis aranyágat pedig az adventi koszorúról csippentettem le... ettől még ugyanolyan szép a koszorú, viszont az oldalhoz pont ez annyira hiányzott. :-)))

A szarvas ugyanazzal a technikával készült, amit fent részleteztem (csak itt más arányban krétáztam a végén).
Végül - mivel varrni még mindig nem merek - tollal "körbevarrtam" az oldalt. Felül arannyal, alul pedig fehérrel.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...