Ez a blog a családunkról szól. Néha kreatívkodva, néha csak simán írva és fotókkal illusztrálva, de mindig a CSALÁDUNKról. Köszi, hogy benéztél.
RSS

2008. november 11., kedd

Mónikáék esküvője

Már mikor ígértem, hogy írok az esküvőről! Azért nem tettem eddig, mert vártam a profi képeket, de még nem érkeztek meg, így addig felteszem a magunk által készítetteket. Aztán majd egyszer úgyis szeretnék erről is scrap-oldalakat készíteni, akkor majd biztos választok hozzá profi képet is, ha megkapom addig.
Naszóval! Hihetetlen összeszedett, jól szervezett, gyönyörű, megható esküvő volt. Mónikáék is és a szülők is kivették a részüket a szervezésből, ami meg is látszott. A vőfély is nagyon jó választás volt, mert nem volt túl sok, hanem pont akkor és ott volt, amikor és ahol kellett egy kis koncentráló erő.
Mónika gyönyörű volt, a szülei pedig nagyon szimpatikusak. Rengeteget hallottam már Róluk az évek alatt (sokszor küldtek nekem kalocsai paprikát is :-)), de személyesen soha nem volt még alkalmam találkozni Velük. Emiatt is nagyon örültem ennek az alkalomnak.
A polgári szertartás alatt Enya és Sting szólt, ez nagyon tetszett!!! :-) Na, és akkor a képeket egyből egy számunkra emlékezetes sztorival kezdem: szépen beültünk a házasságkötő terembe, hurrá, várjuk a nagy eseményt, szokjuk a gondolatot, hogy nem kell gyerekek után szaladgálni ma, és nini, egy helyben ülhetünk. Nagy tétlenségünket kihasználva András fényképezőgépet lázasan elő, csőre tölt és meredt tekintettel bámulja a szemben lévő ajtót, ahonnan az anyakönyvvezető néni már bejött. Enya szól, én meg figyelem, hogy miért néz mindenki hátra, biztos a balga profi fotóst nézik, aki olyan pofátlan és amatőr, hogy hátat fordít az anyakönyvvezetőnek, és nem áll olyan szemfüles módon résen az ajtót bámulva, mint az én uram! Egyszer csak az ifjú pár elballag nagy ünnepélyesen mellettünk, vakuk csattognak... a miénk is, mert Apa meglepett fordultában ilyedtében lenyomta gyorsan, ez lett belőle:
Azóta sem értjük, hogy miért a másik ajtón vártuk Őket, hisz mindig át szokott menni az ifjú pár a termen... na, mindegy, Mónikáról ez az első fotónk. :-))

A kalocsai főszékesegyház hihetetlen szép! Csakis az egyházi eskü szépsége miatt sajnálom, hogy nem volt templomi esküvőnk... (csak hát ugye nálunk az hazugság lenne, mert nem vagyunk hívők, és azért a szertartás hosszát sem sírnám vissza...). András készített egy videot az egyházi szertartás végéről, illetve néhány fotót is, íme szép sorban:
Mónika az édesapjával:
A székesegyház orgona felőli része (és egy kicsit én):
A székesegyház "oltári" oldala:

És akkor - immár asszonyként - megkezdődött a buli. Egy iskolát béreltek ki, annak az aulájában folyt az ünnepség. A zene nagyon jó volt, sokat táncoltunk (Apa szerint ez inkább tityi-totyi volt, mert körbenállós tánc volt a legjellemzőbb), ettünk, ittunk, jól mulattunk.
Az első tánc:
Azért egy négyes fotót is kieszközöltünk:
A torta:
Szépek voltak, ugye?
Köszönöm, hogy benéztél!

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ajándék Zuzmókának

Zsuzsi barátnőm kislánya, a kis Zsuzsi, vagy Zuzi, vagy Zuzmóka még októberben 3 éves lett! Viszont azóta sem tudtunk találkozni, csak a múlt héten, mert vagy beteg volt valamelyik gyerek, vagy én nem értem rá, mert munka volt. Egy kicsit kapóra is jött ez nekem, ugyanis mindenáron egy pici paci-mütyürt szerettem volna venni Neki (imád lovagolni), de persze nem kaptam. Így kapott csiga-mütyürt (mindig csigát szed :-) ) és úgy döntöttem, hogy a pacit majd akkor elkészítem én. Igaz, nem mütyürt készítettem, de az üdvözlőlapot ezzel próbáltam meg helyettesíteni:

Még jó régen készítettem afféle "fantáziaképeket" egy kihívásra (itt a blogon is fent vannak). Már akkor volt egy kép, ami Zuzmóról készült, ahogy ezen a mesebeli lovon lovagol. Most végül is annyit csináltam, hogy a lovat és Zuzmót abból a képből körülvágtam, a háttért különböző pauszokból összeragasztottam egy "éjkék-lila" háttérre, és erre 3D-sen ragasztottam a kivágott lovagló Zuzmókát.
Egy részlet a kiemelt paciról:
Állítólag nagyon örült neki, aznap le sem akarta tenni. :-)

Ja, és én is kaptam Tőlük szülinapi ajándékot: egy matricakészletet scrapbookhoz. :-))

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...