Ez a blog a családunkról szól. Néha kreatívkodva, néha csak simán írva és fotókkal illusztrálva, de mindig a CSALÁDUNKról. Köszi, hogy benéztél.
RSS

2008. november 22., szombat

Gyerekszáj 2

Jó rég volt már időm a gyerekszáj albumunkba oldalt készíteni, de mindig szorgalmasan jegyzeteltem. Ezt is onnan kapartam elő... :-)
CEWE - Alkotá(r)s

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

És megint kisvakond... :-)

Régóta tervben volt már egy-egy albumoldal Angi kedvenc meséiről, ezért is örültem nagyon a heti scrap.hu-s kihívásnak. No, ebben a témában - talán ez már nem titok - Kisvakond a vezető nálunk. Kb. 1,5 éves korában szeretett bele Angi, és máig is töretlen a rajongás... (a miénk kevésbé, kezd unalmas lenni így ezredszerre. :-) ).
Ezért nyilván az első ilyen oldalam Angiról és a Kisvakondról kellett, hogy szóljon, íme:
És akkor néhány részletfotó:
A cím betűihez muszáj voltam kipróbálni az új tag-lyukasztómat. :-) Sárga kartont lyukasztottam, a széleit krétáztam, és úgy ragasztottam bele a betűket, ami egy rayher-es papírból lett kivágva. Tetejüket lyukasztottam, és szavanként végigfűztem kenderzsineggel, amiknek az elejét és végét miltonnal rögzítettem a háttérhez. Az "első" szó közepébe egy kis fa-virág is került (ez Klári csomagjának abból a részéből van, amit nem veszítettem el). Minden betűt 3D-sen ragasztottam fel.

A fa törzsét sima hullámpapírból készítettem úgy, hogy kivágtam az általam rajzolt alakzatot, majd fapáccal átkentem úgy, hogy ne fedje mindenhol teljesen, ettől talán kicsit valósághűbb. Az ágakra véletlenszerűen ragasztgattam a leveleket (amiket még a talin Sipike lyukasztójával készítettem).

Visszatérnek a tag-ek, csak bordóban. :-) Itt írtam le végül is a kommentet az oldalhoz. A kisvakondot a neten találtam, fotópapírra kinyomtattam és körbevágtam, majd 3D-sen ragasztottam fel. A vakondtúrás dekorhomokból készült. No és a fű... :-) Van egy régi öv, már azt sem tudom, kié volt. Ilyen szép virítózöld színe van, és olyan műanyag szövött, vagy milyen öv volt. A vége megfeslett, és mikor ezt láttam, egyből eszembe jutott, hogy ezek a rojtok milyen jók lehetnek még valahová, mondjuk fűnek... most ez eszembe jutott, és elővettem. :-) Tovább növeltem a "feslést" rajta, és levágogattam a rojtokat, majd felragasztottam (sima kétoldalú ragasztóra). Az egész aljára az őszi készletből vett szalagot tettem.

Angika képét szintén körbevágtam és 3D-sen ragasztottam fel. A levelek (szintén Sipike lyukasztóival) egy része simán van felragasztva, egy része meg 3D-sen, hogy így olyan térbeli és véletlenszerű hatása legyen. Elárulok egy titkot: Az egész őszies hatás, és levelek, meg minden abból indult ki, hogy Angiról ülő kép van, amin a lábai már nem is látszanak... ezt valahogy el kellett takarnom (mert mindenképp ezt a képet akartam, olyan jó, hogy "fogja a kisvakond kezét"), ezért gondoltam arra, hogy üljön egy adag falevélen... ebből már jött a fa is, és a többi... :-)
Hát, ennyi. Köszönöm, hogy ma is meglátogattál! Jó hétvégét!

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...