Ez a blog a családunkról szól. Néha kreatívkodva, néha csak simán írva és fotókkal illusztrálva, de mindig a CSALÁDUNKról. Köszi, hogy benéztél.
RSS

2008. október 5., vasárnap

Vikici tortájára

Elkészültünk az ostya mintájával, ami a jövő héten Vikici tortájára fog kerülni:

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog kinézni magán a tortán, majd megmutatom. ;-)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Meghívó Vikici 1 éves szülinapjára

Jövő héten tartjuk Vikici első születésnapját (szombaton tartjuk, valójában vasárnap lesz). Nagyon akartam meghívót küldeni a jelenlévő családtagoknak... Tele is voltam tervekkel, de őrület mostanában az életem munka szempontjából, ezért sokkal egyszerűbb készült, mint ahogy szerettem volna, főleg, hogy ezt ugye 7 példányban kellett elkészíteni (csak annyiban különböznek egymástól, hogy más-más fotó van bennük):
Az elején lévő kis ablak kinyitható, és akkor ott vigyorog valamilyen formában Vikici. :-) Egyébként úgy készült, hogy először nyomdáztam a virágokat, majd kiszíneztem, és kivágtam az ablakokat, domborítottam a hajtást, hogy szépen lehessen nyitni. Aztán vágtam alá egy narancs kartont picit nagyobbra (mintavágó ollóval szintén), arra ragasztottam a fotót, majd a fehér "ablak-kartont", mindkettőt krétáztam és összeragasztottam, így mehettek a lapra. A "meghívó" szöveget pedig nyomtattam, körbevágtam és ragasztottam.

És a belseje:

Pauszra nyomtattam a szöveget, mintavágóval körbevágtam, krétáztam, majd a négy sarkán ragasztottam (mert még nincs pauszragasztóm, de lesz, mert már megrendeltem!). Hogy ne maradjon csúnya a ragasztás helye, ment a négy sarkára egy-egy kis tortácska 3D-sítve.

Szerintem aranyos lett, örültek is neki, de azért szebbet szerettem volna... most erre volt időm, ez van.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Új szőnyeg és tartó sb-képekhez

Ma délelőtt felnyaláboltuk a lányokat, és elindultunk Ikeába, hogy egyrészt szőnyeget nézzünk a gyerekszobába (mivel hétköznapi körutam ezügyben sajnos sikertelen volt), másrészt hogy vegyek olyan SB-oldalt tartó asztali festőállványt (290 Ft-ért!), amit egyszer még Szilvi linkelt be a scrap.hu-n.
Útközben megláttunk egy Diego-t, gyors reakció egy összeszokott párostól :-) : én észrevettem, Apa irányt változtatott, és már bent is voltunk, és juhhéj, kaptunk szép színes, szerintünk tök jó ilyenről álmodtunk szőnyeget a lányok szobájába 10e-ért! Hurrá!

Azért mentünk tovább, ha már eldöntöttük, hogy Ikea, akkor menjünk, különben is, nekem kell festőállvány!

Apa már ideges volt (utál vásárolni, mint afféle férfi), lányok nyűgösek, de a kedvemért mindenki hősiesen jött (lányok mi mást is tehettek volna, Apa még csak-csak ott hagyhatott volna, de szeret, és így Ő is tűrt, bár feszültségnövelő morgások közepette).

Ők megálltak egy játszó részlegen, én pedig cserébe a kitartásukért tényleg nagyon gyorsan elrohantam csak a lényegre összpontosítva. Utána ettünk egyet, lányok játszottak, és irány haza. Itthon letettük a szőnyeget (nagyon tetszik), lányok megrohanták:
Én pedig nagyon de nagyon örülök a tartómnak.

Jelenleg egy damil van kifeszítve, és arra csipeszeltem azt a két darab oldalamat, amit már készítettem (de lesz ez még sokkal több is!!!), ugyanis Apa tegnap megint kifejezte, hogy Őt az zavarja ebben a scrapbookingban, hogy az album hiába lesz tök szép, ha eltesszük a szekrénybe. Nos, akkor nem tesszük el, legalábbis a legfrissebb oldalakba mindig gyönyörködhetünk egy kicsit, és ha megunjuk, remélhetőleg készül majd újabb, és akkor már tényleg mehetnek az albumba (már ha lesz, mert még nincs, mert drága, de majd egyszer lesz). Most így néz ki, ezt a módszert is Szilvitől tanultam, és nagyon hálás vagyok érte:


Mivel ez nekem így tetszik, és különben is sok oldalam lesz még (hihi), ezért ezt is meghagyom, sőt lesz egy ilyen a nappaliban is (ez az alkotós szobában van most). Plusz lesznek még a mai szerzeményeim, az asztali festőállványok is, a lakás egyes részein "szétszórva". Ugyanis négyet is vettem! Ilyesmikkel olyan jól lehet öltöztetni egy lakást! (Már ha lesz rá mit tennem... de lesz!)
És íme a sokat emlegetett állványom. Lefotóztam "csupaszon" is, meg úgy is, mintha rajta lenne egy 30x30-as oldal, de most csak sima papírral, mert az oldalaim fel vannak függesztve (ld. fent), és egyelőre csak kettő van, mondtam már? :-)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...