Ez a blog a családunkról szól. Néha kreatívkodva, néha csak simán írva és fotókkal illusztrálva, de mindig a CSALÁDUNKról. Köszi, hogy benéztél.
RSS

2009. január 10., szombat

Olvasmányaim...

Éva kiszúrt Magának - megint egy staféta-játék zajlik.

A játék szabályai:

1. Írd le annak az 5 könyvnek a címét amiket, 2008-ban olvastál.
2. Nevezz meg 5 embert és értesítsd őket.
3. Linkelj vissza erre a bejegyzésre.


Hjjjajjjjjajjjjaj... a két pici Tündérem, a társam, az éjszakai munka, a háztartás mellett a hobbimra, az alkotásra is csak akkor tudok időt szakítani, ha lopom azt az időt... vagy a hálás családom segít, és akkor kicsit utol tudom érni magam a kötelezettségeimben... vagy-vagy-vagy... Szóval, mivel kénytelen vagyok gazdálkodni az időmmel, és valamiről lemondani más érdekében, ez sajnos az utóbbi években nálam az olvasás. (Tv-t már nagyon régen nem nézek amúgy sem, szóval arról nem tudtam már lemondani.) Régen rengeteget olvastam, de akkor nem volt ennyi édes teher a vállaom.
Azért egy picit tavaly is sikerült, mert egy folyamatban lévő könyvem mindig van, olyan sosincs, hogy ne olvasnék semmit. Csakhát egy könyv nálam hónapokig tart mostanában...
Remarque-tól a Három bajtársat olvastam év elején... A könyvben a tartalmán kívül az is érdekes volt, hogy ez a könyv Apa részéről került a családunkba/polcunkra, és tele volt megjegyzésekkel és aláhúzogatásokkal, amit még a régi nagy szerelme tett bele. :-)
Aztán olvasgattam angolul egy Sherlock Holmes kötetet... ezt nem olvastam végig, igazából néha azért veszem elő, hogy gyakoroljam a nyelvet... megint kéne egy kicsit. :-)
Amit még most is olvasok, az egy 2006-ban irodalmi nobel díjat kapott könyv Orhan Pamuktól, a címe: A nevem Piros. Régi miniatúrafestőkről szól, Törökországban játszódik, és számomra egyszerre nehéz, érdekes (már felépítésében is), fordulatos, unalmas... lehet, hogy már abbahagytam volna, hogy egy könnyedebb, kikapcsolódásra, lazításra, nemgondolkodásra alkalmasabb könyvbe kezdjek, de elvem, hogy nem hagyok abba könyvet... szóval, végigküzdöm.
És nagyjából ennyi. Olvasok rengeteg szakmai dolgot, néha rámjön az agykontroll, akkor előveszem az agykontroll könyveimet, netán a közgazdasági témájúakat... de sajnos többel nem büszkélkedhetek... viszont lesz ez még máshogy is, ha majd nyugdíjas leszek :-) (de legalábbis ha nőnek a lányok... talán...)

A játékra az én jelöltjeim: Petra, Betsie, Atyus, Moncsi, Rainbow

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 megjegyzés:

Hámos Beáta (betsie) írta...

Köszi ezt a játékot! Szeretek olvasni, úgyhogy továbbviszem... hamarosan a blogomon!
Szép napot Neked!

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...