Ez a blog a családunkról szól. Néha kreatívkodva, néha csak simán írva és fotókkal illusztrálva, de mindig a CSALÁDUNKról. Köszi, hogy benéztél.
RSS

2009. március 2., hétfő

Bölcsi megint és szobatisztaság éjjelre

Ma két hét betegség után újra nekifutottunk a bölcsinek. Bár volt egy kis konfliktusom a bölcsivel (bizonyos dolog nem tetszett, ahogy intézték, és emiatt úgy gondoltam, hogy a legkorrektebb, ha a vezetőhöz fordulok - ezt meg is tettem, a vége jó, de valahogy nem hiányzik az embernek az ilyen feszültség, "tombolás").
Vikike nagyon-nagyon ügyes volt! Ma már ott is aludt, fél háromkor hoztam el Mindkettőjüket! Olyan büszke vagyok Rá... itthon azért nagyon figyeltem, hogy nem látok-e rajta valamilyen jelet, miszerint "megviselné" a bölcsi, vagy bármi hasonló. De még direkt keresni sem tudok, olyan kis feldobott, jókedvű... :-) Még jobban, mint amikor itthon van velem egész nap. Nagyon jótékony Neki a nyüzsgés, a sok gyerek, nagyon élvezi. Mondta Mariann gondozónéni, hogy ma nem fent a pelenkázón tette tisztába (eddig ugye az volt az egyetlen dolog, ami miatt sírt), hanem lent az ágyon. Így egész nap egyszer sem volt semmiért sem sírás, szépen evett, játszott, jól érezte Magát, a tornateremben is nagyokat hancúrozott (ezt pedig már Angi mesélte el nekem :-D) Szóval, nagyon örülök Neki. Ja, Mariann ma azt csinálta, hogy egész nap, ha valakit tisztázott, behívta Vikit, hogy hadd nézze... hátha így oldódik Benne a pelenkázótól való félelem. Vikike nézte is nagy érdeklődéssel. :-) Holnap megint megpróbálják ott tisztázni, meglátjuk, hogy segített-e a mai "terápia".

Ja, és még valami: Angiról éjszakára is levettük a pelust, mert egyre gyanúsabb volt, hogy ha arra várunk, hogy egyszerűen száraz legyen reggelre, az sosem fog megtörténni (ahogy délutáni alvásnál sem történt meg, hanem le kellett venni egyszerűen, mert ha rajta hagytuk, akkor belepisilt, mert lusti - ahogy levettük, délutáni alvára már szobatiszta is lett.). Na, az éjszakai levétel utál első két éjszaka száraz pelussal kelt - anyunál volt ez (ott voltunk hétvégén). Tegnap éjjel azonban kétszer is bepisilt, meg már most is egyszer... nem értem. Anyunál totál semmi, ahogy hazajöttünk, akkor meg bepisil. Lehet, hogy itthon mélyebben alszik, és azért? Bár anyunál sem kelt egyszer sem pisilni, egyszerűen kibírta reggelig. :-( Hmmm.... egyelőre tanácstalan vagyok, de várunk, hátha javul a helyzet.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 megjegyzés:

Erika írta...

a pisi dolgora nem tudok mit mondani, de bölcsin nem lepődök meg. Áron is nagyon szeret menni, sokszor emlegeti is a kis barátait, ha pl. ott a az utcán megyünk. Egyszerűen többet ad neki a gyerektársaság, mint én egyedül. Én nem aggódnék a helyedben egy csöppet sem, sokkal ügyesebb és tarlpraesettebb lesz, mintha 3 évid nem látna közelről kisgyereket:)

Beandy írta...

Köszi Erika, ebben nagyon egyetértek Veled. Két hétig betegek voltunk most, és Angival az utolsó napokban egyszerűen nem lehetett bírni, bevadult, tiszta zizi lett, ilyen "rossz" Ő soha nem szokott lenni, egyszerűen nem bírtam Vele. Amint "mozgalmat" kapott, gyerekek közé került, ezt elvágták Nála. Hiába, Neki én és a Hugi már kevesek vagyunk társaságnak, hozzászokott a napi nyüzsihez, a sok gyerekhez. Szóval, bár én anno NAGYON bölcsiellenes voltam, mára abszolút építőnek érzem a gyerekekre nézve.

kicsinap írta...

SZia!
Remélem nem bánod, ha én is írok neked.:-)
ÉN várnék az éjjeli szobatisztasággal, ha enm száraz a pelusa. Én akkor vettem le éjszakára a lányomról a pelust, amikor már 2 hete minden reggel száraz volt neki. Lvettük, és soha egyszer sem pisilt be éjszaka (délután elő-előfordult, de éjszak soha). Az éjszakai szobatizstaság nem tanulás kérdése, ahhoz egy megfelelő hólyagkapacitás kell, és az, hoyg egy bizonyos hormon termelődjön. Ezt enm lehet erőltetni.
A bölcsiről én mást gondolok, az számomra egy szükséges rossz, ha dolgozni kell, akkor nincs áms lehetőség. NEkem a 2 nagyobb nem járt, mivel nem kell, itthon vagyok, a kicsinek muszáj lesz, mert a GYES nagyon kevés, de kihúzzuk úgy, hoyg már 2 éves is szépen elmúljon.
NIncs semmi olyan hely, ahol jobban fejlődne egy kis gyerek, mint az otthoni közösség, időnként gyerektársasággal kiegészítve. De ez is inkább csak a nagyobbamnak fontos, a 2 évest még nem nagyon mozgatja meg a dolog.

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...