Ez a blog a családunkról szól. Néha kreatívkodva, néha csak simán írva és fotókkal illusztrálva, de mindig a CSALÁDUNKról. Köszi, hogy benéztél.
RSS

2009. március 3., kedd

Gyermek neurológus kellene...

Hmmm... egyszer írtam már erről, aztán kitöröltem, mert úgy voltam vele, hogy rossz nyelvek ne csámcsogjanak a gyereken... most mégis leírom, mert hátha van valakinek valami jó ismerőse.
Angikánk mekóniumos magzatvíz miatt kisebbfajta oxigénhiánnyal született, amiből aztán hipotónia lett. Hónapokig hordtuk Dévény tornára, mára úgy tűnik egy kívülálló számára, hogy teljesen olyan, mint a kis társai mind mozgásilag, mind szellemileg. Sőt! Nemcsak kívülállónak tűnik úgy, hanem többnyire a család is szembenáll velem, ha szóba hozom, hogy bármi nem stimmelhet Vele... márpedig ez így volt azelőtt is, hogy kiderült végre (miután hordtam mindenféle vizsgálatra, mert akkor is éreztem, hogy valami nem oké), hogy a hipotónia miatt nem mozgott úgy, mint a többi babatársa. Aztán akkor - sajnos - beigazolódott a gyanúm, de így legalább megvolt a baj, és meglett a kezelés. Most is az jött, hogy miért hasonlítom másokhoz... mert ez egy kiindulópont. Mindegy, asszem ez nem fog eltántorítani.
A bölcsiben már többször jelezték, hogy valami nem oké. Természetellenesen gátlásos, nem beszél bent, néha darabos a mozgása, vannak furcsa dolgok, ami miatt Ők javasolják, hogy nézessük meg egy neurológussal, és ha ott minden rendben van, akkor esetleg egy pszichológussal. Eddig, ha itthon beszéltünk erről Apával, végül mindig arra jutottunk, hogy itthon teljesen a korának megfelelő (de tényleg), biztos csak nagyon gátlásos. Szóval, hagytam magam meggyőzni, mert én is így akartam hinni, de a kérdés, a kétely mindig bennem van, mert valamit érzek, hogy valami nem "normális", valami van... most jött el a pillanat, hogy nem várok tovább, és nem hagyom magam "lecsillapítani".

Keresek egy jó neurológust, és megnézetem a gyereket. Baja ebből nem lesz - talán -, és ha csak megnyugtatnak, hogy minden rendben, akkor jó. Ha meg valami mégis van, akkor inkább minél előbb derüljön ki.

Apa érthető okokból tajtékzik, ha a neurológus szóba jön: 5 hónapos korában el kellett vinnünk Angit egyhez, aki közölte, hogy agydaganata van. Be kellett azonnal feküdni vele az egyik gyermekkórházba (még cuccokért sem jöhettem haza), és két nap múlva kaptunk csak CT időpontot... azt az ellenségemnek sem kívánom, amit az alatt a két nap alatt átéltünk, és bár nem vagyok hívő, de annyit életemben nem könyörögtem az istennek, vagy ami van... szerencsére teljesen negatív volt az eredmény, de ehhez azon kívül, amit mi átéltünk, a gyereknek is át kellett élnie, hogy elaltassák, láttuk az üvegen keresztül, hogy alig tudták felébreszteni, nem ehetett ihatott nagyon sokáig, stb.... szóval értem Apát. Most mégis azt mondta, hogy bár Ő továbbra is azt tartja, hogy semmi baj a gyerekkel, de mivel sokszor bizonyítottak már az anyai megérzéseim, mellettem áll abban, hogy valahol nézessük meg, de jó orvost keressünk! És csak egyszer, ha nem találnak semmit, akkor sehová máshová, mert az Ő gyerekén nem fognak kísérletezni... hát itt tartunk most.

Szóval, kedves olvasóim: ha valaki esetleg ismer kivételesen jó gyermek neurológust, kérem, írjátok meg nekem, nagyon köszi előre is.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 megjegyzés:

Zsuzsi írta...

Van egy nagyon kedves nagyon régi barátnőm, akinek a kisfia szintén oxigénhiányos volt. Biztos vagyok benne, hogy ő fog tudni segiteni, már irtam is neki ezügyben, ha válaszol, továbbitom. Ő az a fajta szülő (szintén), aki megszerzi a legjobb dokikat, szóval bizom benne, hogy tud majd Nektek segiteni.
András, Neked pedig azt üzenem, hogy nyugi, ez már nem olyan, mint pár hónapos korban, mint volt. Biztos, hogy Angi rendben van, esetleg valamiben fejleszteni kell, de ennek meg utánakell járni. Nem lesz gond Vele, biztos vagyok benne!!!

kisvirág írta...

Orvos ügyben sajnos nem tudok segíteni, de drukkolok, hogy találjatok egy jó dokit és mielőbb kiderüljön, mi a gond és tudjátok ezt gyorsan orvosolni. Szorítok Nektek.

Beandy írta...

Mindenkinek köszönöm szépen a sok hasznos kapcsolatot, telefonszámot! Már tudom is, hogy milyen sorrendben, hogy fogom intézni, hová megyek előbb, és mi jön utána az eredménytől függően.
Csak előbb megküzdünk Rotával. :-)

kicsinap írta...

Sajnos nem tudok segíteni, mert mi vidéken lakunk, bár én is jártam a lányommal neurológushoz, mert nagyon hypotón volt, de szerencsére nem oxigényhiány miatt, hanem méhen belüli tartás miatt.
Esetleg hívd fel a Gézengúz alapítványt, náluk vannak jó gyermekneurológusok, hamarabb be lehet kerülni, mint egy állami helyen. Nekem pozitív tapasztalataim volak, nagyon kedves, aranyos neurológusunk volt.

Névtelen írta...

Szia!

A lányomat ma Nistagmus (ide-oda jár a szeme) gyanu miatt neurologushoz küldték. Én is a "legjobb" orvoshoz szeretném elvinni minnél elöbb. A tapasztalataid alapján ha tudnál ajánlani nekem egy jó orvost nagyon megköszönném.

Segitségedett előre is köszönöm: Parlagh Mónika

Beandy írta...

Szia Mónika!
Hát, ebben sajnos nem tudok segíteni. A mi problémánk (hipotónia) mozgásfejlesztéssel orvosolható (pont jövő héten kezdünk egy gyógytornát). Viszont a Ti gondotok ha jól értem, inkább neurológiai jellegű. Neurológussal viszont nagyon-nagyon negatív tapasztalatom volt (akinél mi voltunk), azt nyilván nem ajánlanám...

Kívánom, hogy minél előbb kielégítő segítséget kapjatok a problémára.

(Javaslom, hogy keress rá a neten - már biztosan meg is tetted, ha nálam is jártál -, és lehet, hogy még ezzel foglalkozó fórumokat is találhatsz, ahol jobban tudnak segíteni).

Bea

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...