Ez a blog a családunkról szól. Néha kreatívkodva, néha csak simán írva és fotókkal illusztrálva, de mindig a CSALÁDUNKról. Köszi, hogy benéztél.
RSS

2009. június 29., hétfő

Más szemmel

Annyit meséltem már a szemműtétemről... és akkor terveztem, hogy fog készülni egy minialbum belőle. Hát, elkészült.
Az azért hozzátartozik az igazsághoz, hogy ez volt az az alkotásom, aminek a közepén olyan holtpontra jutottam, hogy letargiámban nagyon komolyan elgondolkodtam, hogy abbahagyom, de nem csak az albumot, hanem az egész szkreppelést, egy életre. :-( Aztán másnapra átestem ezen a nagy szóval mondott "alkotói válságon", és feledésbe merült a kudarcélmény.

Végül ez lett belőle:


A minialbum Yabo virág alakú minialbum-alapra, és szinte csak a scrap.hu madaras készletével készült. Ahol mást is használtam, ott a részletképeknél ki fogom emelni.

Az egyes oldalak részleteiben:
Perverz módon nekem ez az ütős borító tetszik. :-) A bordó kartont kivágtam, körbekrétáztam. A betűket pecsételtem fehér krétával, arra színtelen domborport szórtam és hőlégfúvóval domborítottam. Mivel nekem így nem volt elég élénk, utána a domborított betűket még átírtam fehér kerámiatollal. Végül formalyukasztóval lyukasztottam kis kerek formára őket. A szemet kivágtam, felragasztottam, köré mentek a betűk. A kis virágot (Simontól) összefirkáltam, és szintén a scrap.hu-n előfizetett muffinos kit-ben lévő miltonnal rögzítettem. A madárka a készletben lévő papírról lett kivágva, csőréből a bubik gyöngyházfényű folyékony gyöngyök.
Itt a szöveget nyomtattam, a strasszok Simontól. Minden más a készletből.
A széllyukasztót a helyi hobbiboltban vettem. Az indák (volt) scrapbazárból.
Kihasználva a papír adta mintát, lyukasztottam néhányat (még mielőtt felragasztottam), azon körbefűztem narancs kenderzsineget úgy, hogy az előre kinyomtatott kommentet is belefűztem. A zsineg végeit egy kis öntapadós pillangó "fogja össze".
Itt egy kicsit játszottam a fotóval. A szíves rész a mintás papír része. A középső szívecskét kivágtam, ablakként használtam, alá tettem a fotót. Mellé külön - zöld alapra nyomtatva - kitettem ugyanezt a fotót egy kis kerettel megbolondítva. Közéjük függőlegesen ment egy szalag (szintén a készlet része).
A virágot formalyukasztókkal készítettem a készlet papírjaiból. A dátumot dátumbélyegzővel nyomtam rá, és ez is kapott egy kis pillangót.
A műtő felirat és fölötte a táblácska fotóból van kivágva (tényleg ez és így volt kiírva az ajtóra). ha a kis rögzítőket lehajtjuk, felnyitható a középső zöld rész:
A fotó itt található - itt már le volt ragasztva az egyik szemem, készen álltak a kezdésre.
A pillangót stencilen át akril festékkel festettem. A keret szintén Rayher. A kommentcímkét kicsit "összemaszatoltam" arany tintapárnával.
Itt már maradék papírokat használtam. A narancssárgát nem ragasztottam fel teljesen, hanem hagytam alatta egy sávot, hogy beférjen a kommentcímke, amire egy kenderzsineget kötöttem, hogy könnyen behúzható legyen. Kapott még a narancssárga rész egy hődomborított pecsétet (anyák napi készletből), és néhány Yabo-s gombot, amikbe előzőleg szintén kenderzsinegeket fűztem.
Ilyen kihúzva:
Kellett egy oldal a kontroll eredményeknek is:
Itt a háttérre először pecsételtem scrapbazáros pecséttel. Utána a virágszirmok kaptak egy-egy körömmatricát. Arra ment a készletben lévő akril alapon csillogós virágokat tartalmazó réteg, majd mindezek tetejére a grafikon. Ezt fotósarkokkal rögzítettem, hogy mindig aktualizálhassam, ha meglesz egy újabb kontroll.
Szintén maradékokból! Plusz egy kis strassz, meg egy-két szemecske. :-) Ha már szemes album. :-D
Ez szintén stencil, majd színtelen hődomborítás, majd fehér kerámiatoll.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 megjegyzés:

Unknown írta...

Gyönyörű album!!! Nagyon nagyon tetszik!! Milyen klassz ötlet, hogy így megörökítetted az egészet :)

Kata írta...

Nekem is a boritó tetszik legjobban, nagyon különleges! Gratulálok a sasszemedhez, ez a téma valóban megérdemelt egy külön albumot. :)

Secima írta...

Nagyon tetszik az albumod. Ügyesen összehoztad. Ez egy igazi emléke ennek a nagy eseménynek. :)))

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...