Ez a blog a családunkról szól. Néha kreatívkodva, néha csak simán írva és fotókkal illusztrálva, de mindig a CSALÁDUNKról. Köszi, hogy benéztél.
RSS

2010. február 21., vasárnap

Farsang az oviban Angikának

Ennek a bulinak az idejét és mikéntjét már jó előre tudtuk - hála az ovi jól szervezettségének, az óvónénik tájékoztatásának. Így előre beütemeztem, hogy mit mikor sütünk - mert együtt sütöttünk a lányokkal... Kalocsai ropogóst és kókusz kockát készítettünk, íme a nagy munkálatok:

Itt azért kicsit megállítanám a beszámolóm: hihetetlenül boldog vagyok (még mindig), hogy ebbe az oviba kerültünk. Számomra valami csoda, ami ott folyik, és ahogy Angikára ez hat! Szerintem a világ legjobb óvónőit fogtuk ki, és 100 %-os biztonságban érzem ott a gyereket. Ami pedig még nagyon fontos, az az, hogy Angika is imád oda járni! Nagyon nagy érzés ez nekem, mert a bölcsi... nem, ebbe nem is megyek bele, mert nyilvánosan csak jót szeretnék írni. Szóval, boldog vagyok, hogy ide tartozhatunk, hálás vagyok az óvónéniknek és mindenkinek, akinek bármilyen köze is van ahhoz, hogy a Bőrfestő ovi - és annak nevelő személyzete - olyan, amilyen (szándékosan írtam ki az ovi nevét, mert szívesen reklámozom!)

Akkor visszatérek a farsangra:
Kicsit lelkiismeret-furdalásom van, mert Angika ugye királynő szeretett volna lenni. Próbáltam erről lebeszélni, hogy valami eredetibb dolgot találjunk ki, amihez eredetibb, fantáziadús jelmezt készíthessünk (sokkal többre tartom a jó fantáziával házilag elkészített jelmezeket, mint a boltit, amit bárki megvehet - főleg jó pénzért). De sajnos hajthatatlan volt. Ehhez viszont túl sok fantáziát nem kell elővenni... bár eredetileg úgy gondoltam, hogy szép necchálós topját varázsolok át királynői ruhára, már a terveim is megvoltak (kár, hogy nem maradtam emellett). Aztán a Lidl-ben lehetett királynős ruhát kapni, és volt nagy, Angi méretében. Úgy megörültem, hogy meg is vettem, itthon rápróbáltuk, király! Csak az a baj, hogy akkor volt rajta egy vékony réteg, és úgy tényleg jó volt. De én balga utána már nem próbáltam meg újra, és ott, amikor csak egy trikó meg a harisnya volt alatta, már túl nagy lett. :-( Szegénykém egy kicsit slampos királylány lett. :-( De nem baj, jövőre megpróbálom valami eredetibbre rábeszélni, és együtt fogjuk sk elkészíteni a jelmezés (sőt, elhatároztam, hogy jövőre én is be fogok öltözni).

A mi kis slampos királylányunk azért így is gyönyörű (bal oldali):
Mondanom sem kell, hogy volt legalább 8 királylány, hercegnő... na, ezért is akartam eredetibbet. Viszont voltak nagyon jó kis jelmezek, amik láthatóan házilag készítettek voltak, de szerintem annyira jó, hogy mögötte ott volt a készülődés, készítés izgalma! Nekem ezek tetszettek a legjobban.

A buli szülős buli volt, mi is ott voltunk. Nagyon jó kis szülő-gyerek vetélkedőket találtak ki az óvónénik, nagyon élveztem (a minialbumba majd bele fogom foglalni a feladatokat képekkel...). Ja, és az óvónénik is beöltöztek, király jelmezük volt.

Volt bemutató is arról, hogy miket tanultak már a gyerekek. Mondókás-éneklős-mutogatós körjátékokat láttunk, annyira aranyosak voltak. :-) (És látszik, hogy mennyire magas Angika a többi gyerekhez képest...)


Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 megjegyzés:

Timi írta...

Azztaa, milyen mozgalmas farsang! Nálunk a kalocsai ropogóst "ropi"nak hívjuk, ugyanígy készítjük, és nagyon szeretem én is. :-) Tök jó, hogy így bevonod a készítésbe a lányokat!
És fantasztikusak a tortáid is!!!!! WOWWW. Le a kalappal.

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...