Ez a blog a családunkról szól. Néha kreatívkodva, néha csak simán írva és fotókkal illusztrálva, de mindig a CSALÁDUNKról. Köszi, hogy benéztél.
RSS

2010. április 3., szombat

Mit hoz a nyuszika?

Egy hete azon dolgozunk fektetés után Apával, hogy elkészüljön a lányok babaháza(i). Az úgy kezdődött, hogy a Lidl-be nagyon szupi kis bababútorokat lehetett kapni. Akkor már elhatároztuk, hogy az lesz a húsvéti ajándék. Aztán tovább gyűrűzött az ötlet, hogy ha bababútor, akkor kéne ház is... csináljuk meg mi magunk. És nekiestünk. Apa létrehozta az alapot 4 darab fénymásolópapíros dobozból, aztán a nyílászárók megfestése után hazahozta, és éjszakánként festettük, belül scrap-papírokkal tapétáztuk, majd díszítettük. Tegnap este fejeztük be. Kicsit giccses lett, kicsit összekapott, de szerintem nagy siker lesz, és a miénk! Ebből meg is jött az ötlet, hogy karácsonyra egy sokkal komolyabbat fogunk készíteni, mert addig még van idő, és nem egy hét alatt kell végezni vele. Addigra már a lányok is nagyobbak lesznek - mert azért be kell vallani, hogy azt is tudtuk az elkészítéskor, hogy ez valszeg nem lesz hosszú életű, hiszen még elég kicsik ahhoz, hogy igazán tudjanak vigyázni rá... még egy olyan ötletünk is felmerült, hogy szép lassan évek alatt egy kis városkát építünk Nekik - aztán, ha nagyobbak lesznek, akkor már hátha Ők is beszállnak a munkákba, ami azon kívül, hogy fejleszti a kreativitásukat, még nagyon jó családi együtt töltött időt is jelenthet majd a szürke téli estékre. ;-)

Na de visszatérve a mostanira: négy dobozból készült, igazából értelmezhetik úgy is, hogy négy kis házacska, de úgy is, hogy egy ház négy helysége. Hagytunk teret a fantáziának!
Ha akarom toronyház:
Ha akarom sorház:
De lehet ikerház is:
El is oszthatják, és külön játszhatnak kettő-kettővel, vagy bármi. A lehetőségek határtalanok. Mindegyiknek leszedhető a teteje és úgy is rendezhető belül, de az ajtók-ablakok is akkorára vannak tervezve, hogy beférjen a kis kezük.

Mutatok egyet közelebbről:
És egy kicsit belülről is (ezt mi most épp fürdőszobának rendeztük be):

És egy-egy kép, munka közbenről:

Nálunk ma éjszaka fog jönni a nyuszika. Majd mesélek, hogy milyen a fogadtatás... de előtte még a következő bejegyzésben megmutatom a mai közös húsvéti készülődésünket is. ;-)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 megjegyzés:

eralilla írta...

Nekem nagyon tetszik, s milyen jó, hogy Apával együtt tudtad készíteni. Kíváncsi vagyok mit szólnak majd a lányok.

LaceE írta...

Hát ez nagyon nagy ötlet. Gratulálok hozzá és persze a megvalósításhoz is. Tuti nagy lesz az öröm :)

Kata írta...

Csodálatos ajándék! Nagyon szerencsések a kislányaitok! :)

hAnd-i írta...

hu, én ebbe a házsorozatba telejsen beleszerelmesedtem... kitűnő ötlet...

Jovi írta...

Fúúú, annak idején én is vmi kartondobozból csináltam a csajoknak. A tieitek nagyon szépek lettek!

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...